ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τρύπωσα στο ολοκαίνουριο ξενοδοχείο στα Άνω Πεδινά λίγες μέρες πριν ανοίξει…

Όταν έρχεσαι σε ένα τόπο 11 χρόνια για ρεπορτάζ η αλήθεια είναι ότι έχεις αποκτήσει πλέον αρκετούς φίλους που σε βοηθούν να μάθεις πιο γρήγορα τα νέα της περιοχής και γι’ αυτό το λόγο τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως!

Έτσι κάπως έμαθα ότι στα Άνω Πεδινά, ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά του Ζαγορίου, θα ανοίξει μέσα στον Φλεβάρη ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο!

Δεν έχασα, λοιπον, την ευκαιρία να το επισκεφθώ! Στο ψηλότερο σημείο του χωριού συνάντησα τον κο Κωνσταντίνο Δημητριάδη ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Μαργαρίτα ανακατασκεύασαν παλιά κτήρια του 180υ αίωνα (χρονολογούνται το 1760) με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική δημιουργώνας μια μικρή πέτρινη «γειτονιά» με 14 δωμάτια που εκτείνονται σε 4 υπέροχα κτήρια…

Εξαιτίας δε της αγάπης τους για την Τέχνη και τις αντίκες θέλησαν να δώσουν έναν εντελώς διαφορετικό στυλ στο ξενοδοχείο Γιοράλδη (όνομα που προέκυψε από έναν συνδυασμό ονομάτων της οικογένειας)!


Αν και ακόμη έλειπαν οι τελευταίες πινελιές, το μεράκι ήταν ευδιάκριτο σε όλους χώρους…
Χειροποίητα ζωγραφιστά τζάκια, φωτιστικά οπαλίνες, αυθεντικές γκραβούρες, πίνακες και έπιπλα αντίκες δίνουν έναν αέρα άλλης εποχής στα classy δωμάτιά του που δεν στερούνται σύγχρονων ανέσεων!

Υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα για πρωινό, αλλά και ένας χώρος που σύμφωνα με τον ίδιο θα μετατραπεί πιθανότατα σε ένα μικρό χώρο ευεξίας με jacuzzi και massage…

Stay tuned για περισσότερες πληροφορίες

Από €100

GIORALDI

📝📷 Τίτη Βελοπούλου