Ένα αναπάντεχο καταφύγιο σε ένα low profile χωριό του Ζαγορίου!

Κι όμως υπάρχουν και τα Κάτω Πεδινά  στο Ζαγόρι!

Παρά το γεγονός ότι δεν τα χωρίζουν πάνω από 9′ από τα αδελφάκια τους, τα πιο δημοφιλή Άνω Πεδινά, τον συγκεκριμένο οικισμό στον Ελαφότοπο Ζαγορίου… θα μπορούσαμε να πούμε ότι τον είχε προσπεράσει η τουριστική ανάπτυξη!

Μέχρι το 2014…

Τότε τα επισκέφθηκα κι εγώ τυχαία για πρώτη φορά, για να ανακαλύψω το ολοκαίνουριο Anemi! Αναπάντεχη έκπληξη σε ένα εγκατελλειμένο κατα τα άλλα χωριό, να σε περιμένει μια τόσο ζεστή και cozy γωνιά σαν αυτή που αντίκρισα μπαίνοντας στο «σπίτι» της Λίλας και του Παύλου, δύο άνθρωποι που παράτησαν μια στρωμένη ζωή στην Αθήνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Και μπορεί τότε να λειτουργούσε μόνο σαν μια εναλλακτική γαστρονομική πρόταση με open cuisine και στιγμές θαλπωρής δίπλα στο τζάκι, όμως δεν έχει πάνω από τρία χρόνια που εγκαινίασαν και τον υπέροχο παραδοσιακό ξενώνα τους δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν αυθεντικές στιγμές ζαγορίσιας φιλοξενίας, σαν να γυρνούν πίσω στο σπίτι τους..

Έτσι ακριβώς όπως νιώθω κι εγώ όταν τους επισκέπτομαι

Σημ: Πλέον στο χωριό λειτουργεί κι άλλος ένας ξενώνας καθώς και το καφενεδάκι της πλατεία όπου  σερβίρει και κάποιος μεζέδες!

Η πρώτη φορά που επισκέφθηκα τον ξενώνα!

ΑΝΕΜΗ

📝📸 Τίτη Βελοπούλου