To καινοτόμο ελληνικό brand που μας έκανε να εκτιμήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα!

Η ιστορία γύρω από αυτό το φηµισµένο new age εστιατόριο-παντοπωλείο Ergon που σήµερα µετρά 14 µαγαζιά σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2007 από την οικογένεια Δούζη…

Όσο λοιπόν βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη δεν έχασα την ευκαιρία να ξεκλέψω λίγο χρόνο από τον Θωμά Δούζη, το ένα από τα δύο αδέλφια Δούζη, για να μάθω όλη την πορεία…

Το ραντεβού δόθηκε στο Ergon Agora όπου θα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και το νέο brunch menu!

Και έτσι κάπως ανάμεσα στα λαχταριστά πιάτα που προσγειωνόταν στο τραπέζι μας κάναμε μια αναδρομή στο παρελθόν με πρώτη στάση το 2007…

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχε τη λογική ενός µικρού µπακάλικου που είχε σκοπό να συγκεντρώσει και να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα! Το concept ταξίδεψε μέχρι τη Χαλκιδική στο Sani όπου βρήκε αναγνώριση, άνοιξε στην Κούσκουρα ως δύο μαγαζιά (εστιατόριο και deli) και τελικά κατάφερε το 2013, παρά την απουσία όποιας σχετικής νοµοθεσίας, να πάρει για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδοµένα µεικτή άδεια µαζί µε έναν χώρο εστίασης. Σε αυτό βοήθησαν φυσικά κάποιες ευτυχείς συγκυρίες, το καλό timing αλλά φυσικά και η τολµηρή σκέψη των εµπνευστών του!

Έτσι κάπως, µας συστήθηκε το πρώτο oλοκληρωµένο Ergon deli+cuisine στο ίδιο σημείο µε ένα new age παντοπωλείο κι ένα εστιατόριο µε το µενού -µια ωδή στην ελληνική κουζίνα µε προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα- να υπογράφει τότε ο γνωστός chef Δηµήτρης Σκαρµούτσος !

Και το όνοµα Ergon δεν άργησε να ταξιδέψει εκτός συνόρων… Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μαϊάμι (pop up store) μέχρι και Σιγκαπούρη! Τα αδέλφια Θωµάς και Γιώργος δεν επαναπαύτηκαν στην επιτυχηµένη πορεία και πολύ σύντοµα, το 2015, εγκαινίασαν στην Παύλου Μελά ένα ακόµα πιο ιδιαίτερο µοντέλο, το Ergon Agora. Μέσα σε έναν ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρο1 1000τμ2 συνυπάρχει το εστιατόριο µε µικρή κάρτα δηµιουργικής κουζίνας (το µενού της οποίας έχουν αναλάβει ο Παναγιώτης Ξάνθης και ο Λευτέρης Αθανασόπουλος) µαζί µε ένα κρεοπωλείο, ένα ιχθυοπωλείο, φούρνο και µανάβικο… Στα ψυγεία και τα ράφια του Agora ξεκουράζονται πάνω από 35.000 κωδικοί… όσο για την εµπειρία τού να απολαµβάνεις από τη µια το brunch ή το γεύµα σου την ίδια ώρα που κάποιος κάνει τα ψώνια της ηµέρας είναι σίγουρα µοναδική! Πώς λοιπόν µετά από όλα αυτά να µην περιµένουµε µε αγωνία τα επόµενα σχέδιά τους… που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα συζητηθούν!

Stay tuned

Highlights

  • To πλούσιο ιδιαίτερο brunch του θεωρείται must εµπειρία!
  • Τις Κυριακές θα ετοιµάζει κατόπιν παραγγελίας φαγητό στη γάστρα αναβιώνοντας έτσι το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!

Plus

Λειτουργεί και χώρος 200 τ.µ. για εκδηλώσεις

Χώρος µη καπνιζόντων. Καθηµερινά από τις 09:00.

ERGON FOODS

Photos: Τίτη Βελοπολύλου

 

0 Comments

Leave a Comment